onsdag 29 juni 2011

Som dagen ser ut under VM

 Förmiddag: Ena hunden väcker mig strax innan klockan åtta och tycker att det verkligen är dags att stiga upp. När jag en halvtimme senare sätter mig ute med dagens första kopp kaffe, visar termometern tjugofyra (24) grader. Jag börjar slåss med broms (alltså de som flyger och sliter köttstycken från kroppen) medan jag samtidigt försöker läsa en bok. Tre koppar kaffe och en liter vatten senare håller jag på att flyta bort, så hundarna och jag tar en simtur i sjön.

Eftermiddag/Kväll: Övar lite på ett par sånger jag ska sjunga på ett dop kommande söndag. Blir så inne i musikens värld att jag missar de fem första minuterna av dagens första VM-match. Tittar på matchen och tar sedan itu med att rensa och städa i en garderob. Börjar klippa i ett par plagg för att förnya (vad gör man inte för att slippa slänga) och blir så inne i det att jag missar de fem första minuterna även av den andra matchen. Ungefär klockan åtta är matchen slut. Det är fortfarande väldigt varmt, både ute och inne, och jag funderar på ett kvällsdopp.



Så här kommer antagligen även de nästkommande dagarna att se ut. Kanske inte vädret, men det övriga. Mer intressant än så blir det inte. Men spännande kommer det definitivt att bli, matcherna alltså.

tisdag 28 juni 2011

Då och nu (och lite Anna Gavalda)

Tidigare idag började jag läsa "Lyckan är en sällsam fågel" av Anna Gavalda. Det är en bok med många tillbakablickar och kanske en sväng av nostalgi. Den fick mig  att tänka på en planerad klassåterträff, ett 20-årsjubileum som snart ska äga rum. Förra gången, när det var 10-årsjubileum, fanns det inte en chans i h-e att jag kunde tänka mig att gå. Jag kände att jag genast skulle hamna tillbaka till den jag var då, när jag var 16 år gammal. Anta samma roll jag hade då, och även se andra, inte som de personer de är nu, utan som småfinniga, fjuniga, smått rabiata tonåringar. Jag var nog även lite orolig över hur jag skulle presentera mig själv som 26-åring, en rätt annorlunda människa än när jag var 16 år, men som ändå inte riktigt passade in i hur livet "bör" se ut. Förmodligen var de flesta av mina farhågor överdrivna, men jag kände mig på något sätt inte tillräckligt stark för det hela.

Men det här är nu 10 år sedan och nu är det alltså dags för ännu en återträff, och denna gång är jag faktiskt lite sugen på att gå. Varför inte liksom? Även om jag kanske inte uppfyller kriterierna över hur en lyckad person ska vara när man år 36 år, så är jag ändå rätt stolt över vad jag åstadkommit i livet och HUR jag gjort det. Ingen (inte ens jag själv) ska kunna trycka ner mig eller förminska mig till den 16-åring jag var då. Och mitt gråa hår beror med all säkerhet på det hårda jobb jag faktiskt lagt ner på att kunna bli den jag är nu, en allt annat än perfekt och fullkomlig människa, men en som hela tiden strävar och hungrar.



måndag 27 juni 2011

Soccer

Jag är schåklaad schåklaad, äntligen har fotbolls-VM kört igång. Men hur ska jag nu ha tid att vara ute och njuta av sommaren?

torsdag 23 juni 2011

Kökstjänst

Klockan är 10.30 och jag har hunnit med att göra en auberginegratäng, västerbottenpaj och en sparris/västerbottenpaj. När jag vaknade hade jag grus i ögonen och kroppen kändes som en 500-kilos säck jag var tvungen att släpa på. Nu har jag nog bevisat för mig själv att jag blir på bra humör av att laga mat.

Jag borde göra en romröra också, men skulle det inte bli av idag så känner jag mig ändå väldigt nöjd med mig själv. Så det så!

onsdag 22 juni 2011

Dagdrömmar

Idag har det varit så segt att jag mitt på dagen tog en tupplur. Somnade ordentligt och drömde att en flygplan kraschlandade precis utanför huset. Jag och min granne skyndade genast dit medan jag samtidigt försökte ringa 112. Det gick sannerligen inte bra. Istället för siffror visades konstiga tecken på displayen och jag fick lite smått panik efter flera misslyckade försök. Slet då istället åt mig grannens stenåldersmobil och kände stor tacksamhet över att det var gamla hederliga knappar på den.

Fokus i drömmen låg alltså på mobiltelefoner istället för människorna i flygplanet. Vet inte om det kanske är mitt undermedvetna som tycker att det kan vara krångligt utan en fysisk knappsats. Eller så känner jag mig bara helt enkelt otillräcklig. Finns det ingen bra drömtydare som kan hjälpa mig?

Hur det gick för människorna i flygplanet vet jag inte. Efter att jag berättat för larmcentralen att det inte alls såg bra ut och gett en tydlig vägbeskrivning så vaknade jag av en hundtass i ansiktet.

torsdag 16 juni 2011

Dagen efter toppen

Det känns inte lika lätt nu.
Kanske beror det på att jag inte har sovit ordentligt i natt.
Kanske har jag varit i en lite manisk period de senaste dagarna.
Kanske är det så att jag har landat igen.
Kanske kommer jag även att dala.


Det vill jag inte.
Det var bra dagarna innan idag.
Det var lätt.
Det var produktivt.
Kanske behövde jag känna att jag gjorde nytta.


Jag vill springa men är rädd att benen inte bär.
Jag vill spela piano men det är alldeles för ostämt.
Jag vill skratta men är rädd att jag istället börjar gråta
Jag vill vara uppe på toppen men faller jag blir det för smärtsamt.

Det krockar i mitt inre.
Kanske borde jag välja sida.

Insomnia

Efter två dagars hysteriskt städande (en försenad vårstädning) så borde jag vara hur trött som helst. Kroppen värker men knoppen förstår inte att sömn är ett bra botemedel. Kanske har jag försenade vårkänslor också.
Insomnia?

måndag 13 juni 2011

När det relevanta är begravt djupt inombords

Nu när jag idag har all tid i världen att skriva något bra, genomtänkt och viktigt, då är alla tankar som bortblåsta. Eller kanske djupt begravda inom mig. Det finns så mycket jag vill berätta, avhandla och dela med mig av, men det enda som kommer upp till ytan är ytligheter.
Saker som att min hjärna blivit lite väl slö av värmeböljan som varade under förra veckan. Att filmen jag såg igår "Water for Elephants" var väldigt bra. Eller att en av böckerna som just nu ligger på nattduksbordet heter "Jag är med bandet".

 Idag ville jag beröra, skaka om, eller åtminstone ge ett smakprov på hur mina tankar går. Men det blev platt fall. Ändå ska jag försöka att inte se det som ett fullkomligt misslyckande utan ett förspel till det som komma skall.

torsdag 9 juni 2011

Bildkavalkad

Det var fasen magiskt igår!

Supercool spindel som gjorde oss sällskap
Jag räddade minst 30 flygmyror ur badtunnan. Knäppa djur!
Sally njöt i fulla drag.
Dags att blåsa upp kajakerna och ta årets första tur.
Stråla fick testa kajak.
Även Puma åkte en sväng.
Sommarkväll när den är som bäst. Minus mygg!

lördag 4 juni 2011

I'm out and about

Plötsligt händer det. Många besök, en hel del rännande och förhoppningsvis lite vila emellanåt.

I går blev det en road trip på ca femtio mil, där jag bland annat hälsade på en av mina gamla chefer som jag inte träffat på över tio år. Hon är en fantastisk kvinna som personifierar energi och glädje. En annan kvinna som gör det är min fina vän Birgit som just nu är här och hälsar på. En tredje underbar kvinna (när jag nu ändå skriver om bra kvinnor) är min fru som jag firar ettårig bröllopsdag med imorgon.