torsdag 25 oktober 2012

Igår, idag och kanske imorgon (bloggrubrik av "lilla s")

I går var jag och återbesiktigade bilen. Inget stort, bara dimljus som inte var justerade. Detta kan jag skylla på min morbror. Han tyckte att det skulle vara snyggt med dimljus fram och således monterade han dit sådana, (jag har en snäll och händig morbror) men glömde i all hast att justera dem. Snyggt blev det, men kostade tyvärr en återbesiktning på 200 kronor för ca 30 sekunders arbete.

I dag har jag tagit en skön promenad i skogen, spelat lite, skrivit lite, i allmänhet haft en rätt soft dag. So far so good.

I morgon är min förhoppning att få kolla på serier och typ mata fiskarna. Men allt kan hända. Saker som helt och fullt omkullvälter mina enormt högt satta mål för morgondagen.

Så fantastiskt (bloggrubrikk av "B")

Det har varit minus under natten. Marken knarrar under skorna. Solen försöker enträget tränga igenom det tjocka molntäcket. Vinden stilla. Luften kristallklar.
Fullkomligt njutbart.

Munnen suger

I söndags när jag repade gick det inte att spela. Det var som att all luft läckte ut vid mungiporna och det var helt omöjligt att få signalerna från hjärnan att funka med mun-och käkmusklerna. Jag kände mig nästan generad inför bandmedlemmarna. Hur lätt är det att förklara att jag helt plötsligt utan anledning inte kan använda mitt instrument?

Jag har inte vågat prova blåsa sedan dess, rädd för att det fortfarande skulle kännas lika illa. I dag tog jag dock tjuren vid hornen (munstycket i munnen?) och det kändes tack och lov lite bättre. Inte helt bra, käkarna blev spända rätt snabbt, men det gick åtminstone att spela en liten stund.

Eftersom jag inte har varit med om det här tidigare är det svårt att riktigt veta vad jag ska göra åt saken, men jag får väl testa att varken le eller bita ihop alltför mycket.

Snart dags för spelning igen. 24/11 smäller det! Mer info kommer.

lördag 20 oktober 2012

Besök i skogen

Jag har mor på besök. Det har än så länge inneburit god mat och en massa kortspel. Min mor är en extremt dålig förlorare. När jag var liten hände det att jag medvetet förlorade bara för att hålla henne på gott humör. Jo, det är sant, så dålig förlorare är hon faktiskt. Numera gör jag inte sånt. Hon kan gott få bli på lite dåligt humör.

torsdag 18 oktober 2012

När mainstream blir bra

Generellt brukar jag ha väldigt svårt för den (i mitt tycke) överproducerade mainstreampop som ofta och gärna spelas på radion. Jag säger inget om artisterna, de kan vara hur begåvade som helst, det är musiken jag ogillar. Men ibland så faller en av dessa låtar mig i smaken. Jag kan inte riktigt förklara varför, mer än att jag brukar känna en slags nerv och ett vemod i låtarna. En av dessa låtar är denna:

Och eftersom jag skriver om det på bloggen så antar jag att jag faktiskt står för att jag gillar den. Go Agnes!

tisdag 16 oktober 2012

Jädrar i min låda, vad var det som hände?!

Från att ha känt att sängläge är det bästa läget till att ha storstädat både akvariet och musikrummet. Jag är mäkta imponerad över mig själv! Kanske var det inte så tokigt med lite snö på backen som gjorde allt ljusare. Det verkar åtminstone ha kickat igång mig. Och även om det bara är högst temporärt (ingen idé att hoppas på mirakel) och min kropp senare under dagen inte tycker att städrycket var särskilt klokt så har jag i alla fall fått en hel del gjort i dag.

Och på det sjunger vi alla i kör: (det går även att sluta läsa här, för det skulle jag ha gjort) 

Nej se det snöar,
nej se det snöar, 
det var väl roligt. Hurra!
Nu blir det vinter, 
nu blir det vinter, 
som vi har önskat. Hurra!
Då ta vi kälkarna fram, 
och vantarna på.
Och sen vi åka i backen, 
hej vad det ska gå!



Hjälp efterlyses.

För att frekvensen på blogginläggen ska vara lite bättre än den varit de senaste månaderna behöver jag verkligen hjälp med rubriker eller tips på saker att skriva om. Det är nog enda sättet för mig att komma igång igen. Så visst kan jag få lite hjälp med det, pretty pretty please?

Under veckan ska jag...(bloggrubrik av "B")

...antagligen dra täcket över huvudet (det gör inget om det skulle bli för tajt) och ignorera omvärlden och allt jag EGENTLIGEN hade tänkt göra under veckan. Orsaken är den otäcka överraskningen jag fick i morse när jag vaknade, den som fick mig att fundera på om jag skulle skratta eller gråta. Förmodligen hade det kunnat bli både ock eftersom jag tenderar att vara väldigt känslig innan jag fått i mig några koppar kaffe.

Hursomhelst, anledningen till min känslostorm var att det snöade - DET SNÖADE! Vi tar det en gång till: DET SNÖADE! Herregud vad jag inte kände mig beredd på det. Jag som under veckan hade tänkt plocka svamp, gärna i frostigt knastrig mark, men absolut inte ett vitsörjigt geggunderlag där jag dessutom inte kan se svamparna. Det känns som att jag alltid blir tagen på sängen, att jag aldrig hinner hänga med i svängarna gällande årstiderna. Varför blir jag alltid så förvånad när snön kommer, när jag ändå vet att det är så varenda år?

Edit: Jag läste precis att det ska bli kallt, ner mot tolv minusgrader om några dagar. Då lär jag i alla fall få promenera i knastrig mark. Man ska vara försiktig med vad man önskar...

måndag 15 oktober 2012

Fortfarande

så existerar faktiskt denna blogg, även om det är över en månad sedan jag skrev något. Allt eftersom dagarna gått har det blivit ett större och större hinder att få ner något på pränt. Det har inte funnits någon motivation eller något driv att skriva och berätta, oavsett om det handlat om vardagsbestyr eller aktuella debatter.

Ärligt vet jag inte om det till nu har förändrats så mycket, men jag tog det som en utmaning när min vän "B" gav mig en rubrik att skriva efter. >>Fortfarande<<

Ja, vad ska jag skriva mer under den rubriken utöver att bloggen fortfarande existerar. Det är fortfarande lite väl orkeslöst i mitt liv. Inte så pass att jag inte blir upprörd över hendebatter och T-banerånare. Inte heller så mycket att jag inte kan känna glädje och värmas över fantastiska små liv som fötts i min närhet. Men ändå saknas en hel del driv och energi. Kanske lyckas jag finna den i skogen när jag plockar de sista svamparna för i år. Eller så dyker den upp vid fågelbordet. Vem vet, kanske finns den där när jag vaknar imorgon bitti. För jag har fortfarande hopp om att den dyker upp.

Men eftersom jag fortfarande har skrivkramp ropar jag på hjälp efter fler rubriker att skriva efter. Kom igen, hjälp mig nu!