söndag 30 augusti 2009

Ficktjuvar


Min bror dras med en massa otur för tillfället. I går hörde han av sig från Arlanda och var helt förstörd. Någon mindre trevlig person hade snott hans plånbok. Tur i oturen hade han ändå legitimationen kvar, vilket gjorde allt så mycket smidigare när jag skulle boka en resa till honom. Vet inte hur det hade gått om även ID-handlingarna blivit stulna. I dagens moderna samhälle är det ju nästan omöjligt att kunna färdas utan vare sig kontokort eller ID.

I natt har dock sovit här hemma, tryggt och säkert.

fredag 28 augusti 2009

Heja Sverige!


Nej, jag kan helt enkelt inte sluta skriva om fotboll. Sverige har spelat och vunnit i dag. Självklart stoltserade jag med idel blågula färger och svenskt öl. Nu är det England som möter Ryssland. Inget klädbyte till denna match, men väl en engelsk ale.

Tidigare i dag tog jag en sväng på bolaget. En aning jobbigt när jag fått för mig att enbart handla öl från de länder jag håller på. Jobbigt i den mån att jag vill ha god öl. Tycker dock att jag lyckades hyfsat bra. Kanske tur för mina smaklökar att det inte är ett VM som spelas nu.

För en stund sedan fick jag hjälpa min (fattiga) broder i nöd. Han är på väg till Stockholm, och när han skulle stanna för att tanka fanns det inga pengar på kontot. Tydligen hade någon dragit 500kr istället för 50kr för en hamburgare. Tur för honom att han har en snäll syster med internetbank.

Nu ska jag fokusera på matchen. Over and out.

torsdag 27 augusti 2009

Fotboll och slemskivling


Kanske borde jag sluta tjata om fotbollen, men det är lite svårt när jag ändå sitter bänkad framför tv:n två matcher per dag. Mina favoriter vann i dag med. Det blir många klädbyten för mig, skrockfull som jag. Och varför ändra ett vinnande koncept?

Förutom fotbollen har jag även varit ute på långpromenad i svampskogen. Det blev ingen ordentlig kantarellskörd denna dag, så jag plockade även lite citrongul slemskivling. Vilket otäckt namn på en svamp förresten. Tur att den smakar godare än den låter.


Och nej, jag poserar inte som ett fån. Jag visar bara upp den tyska matchtröjan.

onsdag 26 augusti 2009

Jag är den ultimata supportern.

Om man bär blåvitrandiga strumpor torde det inte vara något snack om att jag borde få lite credit för Finlands seger i kväll. Det kommer att bli ett tufft EM för mig. Jobbigt att hitta passande outfit till de lag jag håller på. I nuläget laddar jag inför morgondagens matcher, där jag håller på Tyskland och Norge.

Jag försökte ta ett foto på mina fina strumpor, men det var lite mörkt för att det skulle bli bra. Hinner jag tvätta innan Finland spelar sin nästa match kommer bildbevis.

tisdag 25 augusti 2009

Right on, right on!


En massa kantareller i skogen och seger med 3-0 för Sverige.

Segern tar jag åt mig ära för. Självklart skulle det inte gått lika bra för Sverige om jag inte var en sån ypperlig supporter.

Så bra att det gör ont.

Jag tänker inte ens försöka beskriva hur bra den här är.

Armträning


Det är väldigt dumt att försöka såga tjock tall med elsåg. Åtminstone om man vill att det ska gå snabbt, eller om man vill slippa kramp i armarna efteråt.

Läge att stoppa in ett par floskler här.
"Det är lätt att vara efterklok"
"Man tager vad man haver"

Nu ska jag fortsätta plåga armarna med lite Wii, innan det är dags att titta på fotbollen. Och på tal om fotboll. Hur underbart är det inte att EM har startat?

fredag 21 augusti 2009

Ultimata dagen

Den ultimata dagen är när den känns som en söndag när man vaknar, och som en lördag när man piggnat till. Sedan är det oväsentligt vilken veckodag det egentligen är.