onsdag 31 mars 2010

Backhoppning och skytte

Vad är det som gör den mansdominerade idrottsvärlden så rädda för kvinnor? Där män och kvinnor kan tävla på lika villkor tillåts inte ens kvinnor att delta. Jag tänker på backhoppning. Någonstans läste jag att den som har längdrekordet i den backe som användes under OS i Vancouver är en kvinna. Kvinnor och män skulle alltså kunna tävla på lika villkor, men under OS får inte ens kvinnor utöva backhoppning. Det är den enda OS-grenen där kvinnor överhuvudtaget inte får delta. Hemska tanke om en kvinna skulle hoppa längre än en man!



Skytte är en annan idrott där kvinnor och män kan delta på samma villkor. Men där finns ju risken att en kvinna skulle skjuta bättre än en man.
Hemska tanke!

tisdag 30 mars 2010

Kapade ledningar, del 2

I December kastrerade jag min ena tik, och i går var det dags för den andra. Det skar i mitt hjärta alldeles oerhört när jag hämtade hem denna extremt ynkliga lilla tjej.

En av nackdelarna med djur är att man inte kan berätta för dem att vissa saker är för deras eget bästa. Så skönt det vore om jag kunde tala om för henne att den här operationen var av godo, att hon snart kommer att vara fullt återställd, i framtiden slippa alla hormonella besvär och vara en glad hund mest hela tiden.

Istället får jag ta henne intill mig, smeka hennes sammetslena päls och viska:

- Det här blir bra, tjejen. Det här blir bra...


Hon får känna sig trygg och älskad. Och jag, jag får förhoppningsvis mitt dåliga samvete lindrat en smula.

torsdag 25 mars 2010

Tut i luren


Äntligen har min nya kärlek kommit - en alldeles underbart vacker, skön och lättspelad metallklarinett! Jag har suktat efter en sådan i många år och äntligen har jag den i min ägo.

De flesta metallklarinetter är tillverkade mellan 20-40-talet. Tänk vad mycket just min kan ha gått igenom innan den hamnade i mina händer. Fascinerande!

Ja, jag kan vara kär i ting. Och just denna bär mer sig så mycket historia och själ.

fredag 12 mars 2010

Frizzla 15 år!

Denna dag är speciell dag. Min äldsta katt Frizzla fyller nämligen 15 år. Hela mitt vuxna liv har hon hängt med mig. Flyttat flera gånger, tröstat mig, träffat mina vänner och partners. Aldrig har hon verkat må dåligt. Bara jag varit där har hon känt sig trygg, och samma sak gäller för mig. När Frizzla funnits i min närhet har jag kunnat känna mig trygg och känt ett värde.Hon har gett mig mycket den katten och jag hoppas på många fler år med henne.

I dag har hon inte bara blivit ompysslad och fått god mat, hon har även förärats med ett alldeles eget blogginlägg.

fredag 5 mars 2010

Dagens Vill ha:

*Ett friskt knä

*Ett fungerande botemedel för min huvudvärk

*Friska handleder

*Breda skoterspår



Inte alltför mycket begärt, eller?

tisdag 2 mars 2010

Ratta in hjärnfrekvensen

Nu är OS över - dags att börja blogga igen. Två veckors sporttittande sätter dock sina spår, vilket gör att jag kan behöva ratta in den rätta hjärnfrekvensen. Ja, så funkar min hjärna.

Tills detta är gjort lyssnar jag på Anna Bergendahl.