måndag 27 december 2010

Sammanfattning

Juldagarna är över.

Mor är rar, kaos i tågtrafiken, kyla.

Dags att ladda inför nästa sammandrabbning.

tisdag 21 december 2010

Elektromyografi

I går morse var jag på sjukhuset och gjorde en Elektromyografi för att se om mina domningar och min svaghet i handen var något neurofysiologiskt. Det var en rätt rolig undersökning, förutom när doktorn kom in och började sticka i mina muskler med en nål.

Tyvärr såg mina värden bra ut. Jag säger tyvärr för att jag nu står på ruta ett igen. Det känns bara jobbigt att de inte hittade något avvikande när alla problem kvarstår.

Nu får jag hoppas på att min doktor förstår vikten av att fortsätta utreda detta. Nästa steg ska visst kunna vara att undersöka om det kommer från nacken. Men det lär ju inte bli förrän nästa år.

Jag håller verkligen på att bli galen på min icke-fungerande hand!

Birgit

Vilken stor dag det är i dag - Birgitdagen! Den är nästan lika stor som julafton och en mycket trevlig tradition. Den kan firas precis hur som helst, bara den firas ordentligt!

lördag 18 december 2010

TV-sport och viktnedgång

Jag tror faktiskt att det är fysiskt möjligt att gå ner i vikt genom att utöva sport från TV-soffan. När jag nyss tittade på EM-semifinalen i handboll mellan Sverige och Rumänien så var jag nog nästan lika svettig som spelarna på planen. Det blev ett enormt hoppande upp och ner i soffan och en massa skrikande. Helt klart finns det alltså risk för träningsvärk, även för mig som åskådare.
Så jag börjar allvarligt fundera på om inte TV-handboll skulle kunna funka som bantningsmetod.

I vår, inför beach 2011 kan ni ju kolla huruvida jag följt metoden, eller ej.



Hurra för Sverige! Vilken grym match! Fatta att det är dags för EM-final i morgon!
Torstensson och Grubbström: Ni är mina hjältinnor!

fredag 17 december 2010

Mutter mutter

Alltså, detta med att skjutsa mor som ska handla en fredag, dessutom strax innan jul, suger hårt! Ännu värre blir det när man bara hunnit med en kopp kaffe och enormt stressad måste skotta en massa för att få upp dörrarna till garaget där bilen står.

Okej, kanske är det I-landsproblem, men inte fan gjorde det min start på dagen särskilt bra.

tisdag 14 december 2010

Geminider

Är man norrlänning, eller är man? Temperaturen är nere på -22 grader och vad gör vi? Självklart går vi ut, med hundar och glögg för att titta på all magi, i form av geminiderna.

Magiskt!

måndag 13 december 2010

Lucia

När dagen började med att jag försov mig, inte hann dricka mitt morgonkaffe, såg att temperaturen var nere på -20 och fick stressa som en tokig för att hinna i tid till min terapeut, trodde jag att hela dagen skulle vara förstörd.

Men då lyste Lucia (eller fru terapeut som hon kallas alla andra dagar på året) upp min dag genom att ge mig kaffe och pepparkakor under vårt samtal.

Det är en Luciagärning i all sin prakt!

tisdag 7 december 2010

Teknikens under

Mellan nätpoker och tv-handboll blir det inte mycket tid över till att socialisera. Men i dagens tekniksamhälle går det ju att sitta djupt försjunken i både det ena och det andra, samtidigt som min fru nästan gör samma sak.

Dagens uttryck: - Hallå, vad fan, jag kan faktiskt inte titta på tv, spela poker och prata med dig samtidigt! Tre saker är faktiskt en sak för mycket för mig!

Ibland tar tekniken över.
Ibland är det inte lätt att ha mig som fru.

Kanske var det bättre när det enbart fanns böcker (och livet) som kunskap och njutningskälla.


ps. Jag lyckades dessutom få in ett blogginlägg mitt i allt. ds.


lördag 4 december 2010

look a likes

Väldigt länge har jag funderat över vem Linnea Torstensson är så otroligt lik och äntligen har jag kommit på det! Hon och Tom Lister (Carl King i den eminenta långköraren "hem till gården") är ju lika som tvillingar, eller hur?
Linnea Torstensson?
Tom Lister?

fredag 3 december 2010

Ibland blir det bara hundpromenader

När ingen ork finns
och det saknas ord.