fredag 28 juni 2013

Sommar i P1

Jag brukar sitta fastklistrad vid radion klockan tretton under sommarmånaderna när det är Sommar i P1. Detta fantastiska program där kända (och ibland okända) människor inom olika skrån låter oss lyssnare få komma dem lite närmare in på livet. Ena dagen kan man få lyssna till en internationell rockstjärna, den andra en hjärnforskare. En och en halv timme med deras tankar funderingar och musik.

Vissa dagar är det dock med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot programmet - när jag sedan tidigare verkligen gillar en person. Då är jag livrädd att hen ska komma med en massa underliga eller plumpa åsikter som gör att jag helt ändrar bild och förlorar all respekt.
         
I dag är en sådan dag. Sarah Dawn Finer, kvinnan med den fantastiska rösten och den charmiga skärpta utstrålningen ska sommarprata. Hon som behärskar så mycket, som sjunger sig rakt in i hjärtat med sina smäktande ballader, leder direktsända melodifestivalen, hon som får mig att skratta med sin fantastiska Lynda Woodruff. Tänk om hon under sitt sommarprat skulle komma ut som exempelvis Sverigedemokrat, eller tycka att jämställdister har bra åsikter. Då skulle hon förlora all min respekt och jag skulle aldrig mer kunna skråla till "Moving on" eller skratta till Lynda Woodruff. Nu tror jag inte att något av detta kommer att ske, men ändå finns rädslan över att min bild av henne som en bra vettig människa ska omkullkastas.

Übertalangfulla, fantastiska Sara Dawn Finer som jag gillar så mycket, jag vill fortsätta med det, så snälla, kom inte med några väldans konstiga åsikter!
(Fast är det å andra sidan så att du verkligen stöttar Sverigedemokraterna antar jag att det är lika bra att jag får reda på det med en gång.)

söndag 2 juni 2013

Födelsedag och uppdatering

Det regnar på min födelsedag, men det känns faktiskt helt ok efter flera veckor av tokvärme och sol sol sol. Fast en kan ju ändå hoppas på att solen kommer fram NÅGON gång under dagen, bara så att jag ska kunna få njuta av en födelsedagsmojito.

I övrigt då...Fixat det finaste av örtland, planterat blommor, sått frön som fåglarna redan pickat upp, umgåtts flera dagar med finaste finaste själssyster som var uppe och hälsade på, badat och chillat. Kanske den bästa maj månad på ungefär hundra år, eller 38 år i mitt fall. Och nu får vi bara hoppas på att juni fortsätter i samma spår.