onsdag 30 maj 2012

Oops I did it again!

Dålig uppdatering jag vet, men ibland kommer liksom livet emellan. En kort sammanfattning av helgen; Sol, värme, bubbel, bränna, första doppet i sjön och en fantastisk Loreen som vann hela skiten!

Början av denna vecka har inte varit lika euforisk och varm (läs svinkall) och jag har mestadels varit trött och kollat på serier, till exempel andra säsongen av Lip Service. I dag har jag dock lovat mig själv (och hundarna) att jag ska ta en lååång promenad i skogen, bara jag lyckas med att väcka kroppen och knoppen till liv.

torsdag 24 maj 2012

Åka av

Nu jäklar blir det åka av. Eller rättare sagt det blir att vara ute och njuta i solen. Det är så underbart när termometern visar en bra bit över tio grader den första morgonpromenaden med hundarna. Äntligen blir det bra väder, äntligen går det hoppas på en sommar!

Och i kväll är det den andra semifinalen i ESC, där Loreen är med. Som sagt - det blir åka av!



tisdag 22 maj 2012

Musikupplevelser i varierad form

Nu har hela helgen gått. Fullt ös med spelning och huset fyllt med folk. Spelningen gick kanonbra - fasen så kul det var! Folket var rätt roligt att ha på besök också.

Denna vecka hade jag tänkt fixa med vedklyvning och annat tomtarbete, men jag ska nog börja med en vilodag och i kväll titta på den första semifinalen i Eurovision Song Contest. Kvällen kommer alltså bestå av detta:

fredag 18 maj 2012

Dress code

Med dumstrut på huvudet, passar då skjorta och slips till? Svåra frågor inför kvällens gig, men jag känner mig taggad.


torsdag 17 maj 2012

När lagom är bra

Det här känns som en ok mellandag och på något vis skönt att det är mulet med lite regn i luften. Jag har skjutsat far med fru till flyget, kollat lite kvartsfinalhockey, tutat lite i luren inför morgondagens gig och tagit en hundpromenad i skogen. Jag tror faktiskt inte att det blir så mycket mer spännande än så här i dag. Helst blir det inte ens matlagning - varför kocka när det finns rester från gårdagen? Typ så är läget.
Bara möta dagen lite lagom.

onsdag 16 maj 2012

Uppgång och fall

Uselt humör, städdag och snart far med fru på besök. Om gårdagen var magisk har större delen av denna dag gått i dystrare toner. Men nu har jag en stunds vila innan besök. Kanske behöver jag sova en stund för att lyfta humöret. Jag är nog väldigt mycket pms:ig.

tisdag 15 maj 2012

Bakery

Att man bakat jordnötsflarn och satt upp myggfönster i sovrummet (det senare kanske mest för att hundarna inte ska ha fri gata ut) måste väl ändå tyda på att sommaren är i antågande?
Snart så!

Hurra för barmark!

Nu är det äntligen bart i skogen. Inte en dag för tidigt! Helt fantastiskt underbart ljuvligt! Superlativen räcker knappt till för hur fint det känns.
Den obligatoriska hoppa-upp-på-stenen-bilden.


Det har i alla blivit liiite grönt på björkkvistarna.

Murklorna har börjat titta fram.
Där det knappt är vatten på sommaren flödar det på rätt bra för tillfället.
Puss, puss!

måndag 14 maj 2012

När olyckan är framme, eller nåt

Foppisar är nog det farligaste som finns om det är blött på gräsmattan! Lyckades precis halka och sträcka något vid bröstryggen.  

Note to myself: Nu verkar min "klantighetssäsong" ha startat igen. Iaktta försiktighet!

Plan B

Jag hade börjat byta om för en löptur runt sjön då det plötsligt började spöregna och blåsa. Regn har jag inget emot, det kan bara vara skönt när man springer, men när det formligen blåser orkanvindar har jag verkligen ingen lust att bege mig ut. Jag skulle nog inte ens få med mig hundarna. Så nu ska jag istället äta glass och titta på serier. Det är nästan lika bra som en löprunda.

söndag 13 maj 2012

Horungen

"Den skakande berättelsen om hur en flicka berövas sin mor, sviks av sin far, tvingas lämna sitt land, misshandlas och blir kidnappad, inte bara en utan två gånger. Det är en berättelse om djup utsatthet men också stor inre styrka..."

Efter att ha sett en intervju med Donya Wihbi känner jag att jag bara måste läsa hennes bok Horungen. 

fredag 11 maj 2012

En undran

Hur många gånger per dag kan man egentligen nysa? Nu får det banne mig räcka!

En oliv, två oliver...

En trevlig blogg har ankanplankan, där hon delar med sig av god mat och även matnyttiga tankar. "Mitt liv, mina tankar & förbannat god mat", som hon beskriver den. Just nu har hon en utlottning där man kan vinna en herrans massa goda oliver. Gå in här och var med i utlottningen vettja!

High five

Det absolut bästa jag hörde i går: "High five för kärlek fan!"

torsdag 10 maj 2012

Bubble Trouble?

Murkelplockning stod på schemat den här tiden förra året. Det är nog inte ens snöfritt på hygget detta år. Jag är så tokless på den segdragna våren. Tydligen så less att jag har svårt att sluta tjata om det.

Å andra sidan är min plan för dagen att jag ska stänga in mig i musikrummet och öva. Alltså borde jag kunna glömma bort att det är så grått och disigt ute att det nästan går att skära i luften. Jag kan förtränga att det fortfarande ligger snö lite här och var. Ibland är det extremt behövligt att kunna gå in i sin egen bubbla.


onsdag 9 maj 2012

Dags att krypa ur förkylningskokongen

Jag är ännu inte helt frisk (hur kan jag nånsin göra anspråk på att vara det?) men betydligt piggare. Faktiskt så rastlös att det kryper i varje nerv och fiber. Ett gott tecken på att febern har lämnat kroppen. Alltså är det fanken dags att bege sig ut och röja lite sly och annat tjafs.

måndag 7 maj 2012

Att försöka hålla sig till sjukplanen

Det är superhärligt väder i dag och jag vill bara ut och fixa på gården. Kratta, rensa och plocka. Kanske till och med klyva lite ved. Avsluta dagsverket med en grillad middag ute på altanen. Men istället ligger jag orkeslös och snörvlande i sängen. Inte kan jag tuta i luren heller och jag som verkligen behöver öva till spelningen. Hundarna skulle dessutom behöva en rejäl promenad. De tycker att jag är extremt tråkig för tillfället. Förbannade förkylning vad den ställer till det! Jag har liksom inte tid att vara sjuk nu.

Min plan är i alla fall att jag verkligen ska försöka tillåta mig att vara sjuk, åtminstone en dag till. Inte göra som jag brukar, det vill säga proppa i mig febernedsättande och lura mig själv att jag är pigg, för det brukar inte funka så bra i längden. Vårstöket på gården är det faktiskt ingen panik med det. Och jag kommer att hinna sätta alla saker till spelningen bara jag övar intensivt nån dag efter att jag blivit frisk. Inte går det heller någon nöd på hundarna. De klarar sig gott med ett par kortare turer några dagar. Åtminstone försöker jag intala mig själv allt det här. Stick to the plan, stick to the plan...

söndag 6 maj 2012

Universums jävlighet och 14 frågor med svar

I går vaknade jag upp med en grym förkylning. Ute var det vitt på backen - hallå det är maj! Lysröret till akvariet ville inte fungera. Missljud på bilen. Ett telenät som inte fungerade när jag behövde få kontakt med omvärlden. Allt detta gjorde att jag på väg till repet nästan började gråta. Ibland behövs det inte så mycket för att känna att hela universum är emot en. Men efter repet kände jag mig, trots feber halsont och nästäppa, rätt så uppfylld. Det är ju ett sånt fantastiskt gäng jag fått äran att lira med.

I dag är det lika förkylt, men jag får tack och lov ligga i sängen hela dagen. Det enda ansträngande jag tänker göra är att komma med en lista. Här kommer 14 frågor och svar.


1. Vad är du bäst respektive sämst på?
Jag är bäst på att improvisera i köket och sämst på (för tillfället) tålamod
2. Vilken superhjälte skulle du vilja vara?
Stålmannen kanske, mest för att jag skulle vilja kunna flyga.
3. Har du slagit dig riktigt illa någon gång? Brutit ben?
Jag klantar mig hela tiden och är mest tacksam om jag lyckas att INTE bryta något.
4. Vad är det äckligaste du ätit? Vad skulle få dig att äta det igen?
Kanske ett rått koöga. Ett vad vi gjorde på en biologilektion i sjuan. Jag är inte så svårövertalad eller kräsmagad, så det skulle nog inte krävas så mycket.
5. Vad väljer du om du bara får välja över- eller underläpp. Motivera!
Överläpp. Lättare att ha snusen där.
6. Var sover du bäst?
I sängen, med min fru och alla djur.
7. Finns det någon hobby du skulle vilja testa?
Hm, det skulle ju vara så roligt med fallskärmshopp.
8. Hur många par skor äger du?
Jag har inte räknat och orkar inte göra det nu heller. Tror att det kanske kan vara ett tjugotal.
9. Vad köper du om jag ger dig en femhundring precis nu?
Nässpray, halstabletter och Ipren.
10. Vad är du i hemlighet rädd för?
Hård blåst. Låter kanske konstigt, men jag tycker att det är lite otäckt.
11. Vilken stad skulle du vilja besöka?
New York. Det känns som att den staden går att utforska i all evighet.
12. Vad är ditt bästa husmorsknep?
Om man inte vet vad man ska prova så brukar ättika vara svaret.
13. Vad var det senaste du sjöng på?
Jag tror inte att jag har nytta på något sedan hockeymatchen igår kväll. Nationalsången alltså.
14. Är det något du tycker att evolutionen berövat dig?
Alltså, glömdes det helt bort att jag behöver lite stadga i lederna?

fredag 4 maj 2012

Tut i luren

Jag ska vara med på ett gig om ett par veckor och i morgon ska vi repa för första gången. Det var ett tag sedan jag spelade så min ambis1 är fullkomligt värdelös! När jag för ett par dagar sedan gick jag runt i huset och tutade i luren klarade jag bara tio minuter innan jag fullkomligt tog slut. Luften pyste ut vid mungiporna i stället för i luren och jag flåsade som en storrökande 80-åring.

Det kan alltså bli lite jobbigt att repa tre timmar i morgon, men också fantastiskt roligt att få lira tillsammans med andra igen. Jag har verkligen saknat det.
____________________
1. Ungefär blåskondition

torsdag 3 maj 2012

Och pengarna går till...

Jag förstår att människor gillar konst och att detta med att värdera konst kan vara knepigt. Jag förstår även att det kan vara härligt att köpa fina saker och att det finns en tjusning med att kunna spendera pengar ibland. Men ärligt har jag lite svårt att förstå att man betalar 700 miljoner kronor för en tavla. Konstnären är dessutom död så det är ju inte ens för hans slit man betalar. Hur kan det ens finnas folk som har så äckligt mycket pengar att man kan och vill betala 700 miljoner kronor för en tavla?

Ju mer jag funderar över det desto mer ångestframkallande blir det. Känslan kan liknas vid den i ett känt konstverk.

Skriet av Edvard Munch