tisdag 30 juni 2009

Försvunnen katt


Jag tar tillbaka allt jag sagt om att livet är gott. Nu är det fem dagar sedan jag såg en skymt av vår minsta lilla kisse. Hon brukar alltid komma in till natten, men nu är hon spårlöst borta. Vi har ropat och letat, utan resultat. Detta känns inte bra! Det gör så ont att inte veta hur det ligger till.

lördag 27 juni 2009


Tre dagar av underbart fantastiskt superväder! De har alla tillbringats nere vid sjön med lite goda drinkar och många bad. I dag fick vi för oss att fiska lite. Så hipp som happ hade jag dragit upp en gädda som vi var tvungna att tillreda. Jag som inte ens tycker om sommargäddor. Men även om jag inte gillar att äta sommargädda har jag den filosofin att det man fiskar det tillreder man.
Behöver jag säga att gäddan smakade lika gott som vädret är vackert? My new name is Gäddai:-)


Nu är det dags för en tidig kväll. Det har varit några hårda dagar och svårt att inte bli trött i detta väder.

Men ack så skönt livet kan vara ibland! Ack så skönt livet är för tillfället!

tisdag 23 juni 2009

Träningstips


Just nu håller jag inte aktivt på med någon slags träning alls, inte ens någon korpfotboll i sommar. Dock blir det en del träning när man har draghundar. Till exempel ska det bli trehjuling för dem under sommaren och hösten. Då är det i och för sig inte jag som drar, men jag lär få arbeta hyfsat mycket ändå. Under vintern blir det skidåkning med de fyrbenta, och vis av erfarenhet från i vintras, vet jag att jag själv får träning så det heter duga!

Det som ändå tar på mest är att ha hus. Alltid är det något. Saker som ska flyttas, gräs som ska klippas, blommor som ska planteras, ogräs som ska rensas, altaner som ska byggas, träd som ska kapas, snö som ska skottas, ved som ska bäras - you name it! Många träningspass blir det.

Alltså har jag kommit fram till att jag inte alls behöver ha dåligt samvete för att jag inte går på gym eller liknande. Hela dagarna är ju som ett fyspass, eller åtminstone när jag känner för det.

Ta denna dag som exempel. När molnen hopade sig tyckte jag att det var dags för en joggingtur med ena hunden. Helt otränad (jag, inte hunden) sprang vi cirka 4 km i enormt högt tempo. Om det inte varit för hunden hade jag aldrig orkat peppa mig att springa så fort. Ett par dopp i sjön efter det och sedan började jag kapa de nedfällda tallarna vi har på tomten. Nämnas bör att jag använde en extremt slö elsåg. Det är träning som heter duga!

Ok, alla dagar ser inte ut på det här sättet, men nog får jag träning så det räcker.

Dagens träningstips är alltså; Bli husägare!

Bindor och serier


Dags för en uppdatering igen. Svårt att göra något spännande av det, när livet mest rullar på i en hygglig sommarlunk.

Den yngsta hunden har börjat löpa. De fantastiska tikskydd som finns på marknaden har hon lyckats överlista. Hon klarar ofta (när man inte är i samma rum som henne) att ta ut bindan ur skyddet. Svårt att göra annat än att skratta när hon är så smart. Eller så handlar det om att hon är sin mattes hund. Nä, jag tänker inte gå närmare in på hur illa jag och bindor passar ihop.

Solen har varit närvarande de sista dagarna, vilket har inneburit många turer ner till sjön, med bad för både mig och hundar - skönt!

Jag har haft en serietittarperiod. "Fringe", "Dollhouse" och "Harper's Island" har jag idogt tittat mig igenom. Och nu har andra säsongen av "True blood" börjat, vilket gör livet en aning roligare.

Min mor har hittat en karl, en redig sådan också. Det gör att hennes fokus har flyttats till honom istället för mig. Även det är ett lyft i tillvaron.


Nu har hundarna fått vila på maten, så det torde vara dags för en liten sjöpromenad. Mer spännande än så här är inte livet - till det yttre i alla fall...

lördag 13 juni 2009

Skrivkramp ett minne blott?

Jag vågar knappt tro det, men kanske är min skrivkramp över. I dag började jag med en låt som kommer att bli grymt bra. Sedan att jag fastnade med musikprogrammets alla finesser, istället för att skriva klart låten, är en helt annan sak.

Hade jag varit riktigt botad skulle låten hunnit bli klar under dagen, men varför ha för höga förhoppningar om sig själv? Känns gott att vara på gång i alla fall.

onsdag 10 juni 2009

Fringe


Någon mer som fastnat för serien "Fringe"? Jag missade den när den gick på tv, men har börjat se den nu. Går inte annat än att älska den! Gissa vems dvd-spelare som går varm några dagar?

Skördetröska

Jaha, nu var det sisådär hundra år sedan jag skrev igen. Det är tydligen inte så lätt alla gånger.

En knapp vecka efter mitt förra inlägg hade jag ytterligare ett läkarbesök. Man skulle kunna tro att det börjat vara en favoritsysselsättning, men riktigt SÅ roligt är det inte. Jag satt med den doktorn i en och en halv timme. Gissa om jag var slut efteråt. Dessutom var det dagen innan min födelsedag, vilket gjorde att jag var ett extremt trött och slitet födelsedagsbarn under större delen av den dagen.

Några dagar senare var det dags för min mor att fylla år. Det firades med att hon fick komma ut till mig, andas lite lantluft, äta god mat och ha det allmänt bra.

Nu har jag haft ett par vilodagar. Känner mig trött och sliten. Det kan bero på en rätt hektisk tid i kombination med ny medicin. Vilodagar är dock något jag unnar mig. Ingen idé att kämpa emot för det resulterar enbart i sämre mående.

I morgon ska jag försöka kolla upp vad det är som gör att min bil låter som en skördetröska. Den har stått i ett par veckor nu, men nu måste jag ordna det. Min morbror ska få den stora äran att vara ett lyssnande öra. Han brukar ha koll på bilar.